Entree + balie

Museum Gouda

Opdracht

Museum Gouda vroeg ons een nieuw interieur te ontwerpen voor de hoofdentree, aangezien de oude balie te weinig plek bood voor de toeloop van bezoekers en de ruimte erg donker en rommelig oogde. Omdat de daadwerkelijke ingang niet direct aan de straat ligt, werd ons ook gevraagd voor een betere bewegwijzering te zorgen.

Ontwerp

Deze entreeruimte is het commandocentrum, waar alle leidingen van de communicatie, beveiliging en klimaatbeheersing samenkomen. Het is ons gelukt om deze complexe ruimte een hele rustige aanblik te geven. De balie staat nu centraal in de ruimte en door de bouwkundige pilaren in het balieontwerp te betrekken, geven we de ruimte haar monumentaliteit terug. De gouden schil van de balie is een warme verwijzing naar de grafische huisstijl van het museum. In plaats van een visueel onrustige bewegwijzering, hebben we de tuin voorzien van een mooi en rustig tuinpad, passend in de omgeving. Opgeleverd in december 2014.

Complot

Samenwerking Rudolf Das en Kim de Regt

Foto’s

William Moore

© Copyright 2015 PLOT | Webdevelopment by Drexhage Media