Entree + winkel

MUSEUM GOUDA

Opdracht

Museum Gouda wilde een nieuwe uitnodigende entree en winkel aan de Havenzijde, waar de ruimte echter beperkt was. Wij kregen de opdracht om een garderobe, balie en vitrinekasten te maken in een ruimte van 5 x 8 meter, met alle voorzieningen voor bezoekers en museummedewerkers van dien.

Ontwerp

Wij hebben de plattegrond en het kleurenpalet verdeeld in een balie- en winkelgedeelte. Met het huisstijlthema van het museum in gedachten (‘Tussen hemel en aarde’), heeft de winkel een transparante lichte zijde en het servicegedeelte een massieve warme zijde. Zo ontstaat er in die compacte ruimte een duidelijke functieverdeling. Elke kubieke centimeter hebben wij benut met o.a. een affichewand, kapstokhaken, lockers, bergruimte, vitrines, ansichtendisplays, enz. Opvallend punt in de ruimte is de gouden balie, die verwijst naar de grafische huisstijl van het museum. Opgeleverd in juli 2011.

Complot

Samenwerking Rudolf Das en Kim de Regt

© Copyright 2015 PLOT | Webdevelopment by Drexhage Media