Garderobe + wc’s

Museum Gouda

Opdracht

Museum Gouda ontbeerde bij de hoofdingang een duidelijke ontvangstruimte met voldoende lockers en kapstokken. Daarnaast waren de wc’s niet goed zichtbaar. Het museum vroeg ons de gewelfkelder opnieuw in te richten en te voorzien van meubilair dat voldoende opbergcapaciteit bood en tegelijk het vloeroppervlak leeg hield.

Ontwerp

Ons lage maar langgerekte meubilair biedt een ruime hoeveelheid lockers en kapstokken, zonder dat de schoonheid van het gewelf aan het zicht onttrokken wordt. Tevens is een goede klimaatbeheersing gegarandeerd, daar de cv en ventilatie zich langs de muren bevinden. De led-verlichting, in twee tinten, verlicht op de juiste manier het plafond en de wanden. De wc’s zijn knalrood en vallen door de grafische ingreep in de nieuwe afscheidingswand al van verre op. Opgeleverd in mei 2014.

Complot

Samenwerking Rudolf Das en Kim de Regt

FOTO’S

William Moore

© Copyright 2015 PLOT | Webdevelopment by Drexhage Media