Jubileum 650 jaar

Bartholomeus Gasthuis

OPDRACHT

De fundamenten en bakstenen voor het Utrechtse Bartholomeus Gasthuis waren al gelegd, voordat de Dom gereed was en daarmee is dit verzorgingstehuis al lang een begrip in Utrecht. De opdracht was voor het 650-jarig jubileum een presentatie te maken met behulp van diverse media, in de eeuwenoude monumentale hal, maar tevens in de gangen en andere drukke gebruiksruimten.

ONTWERP

De entree is voorzien van een geprojecteerd kunstwerk: vanuit de eerste donatie 650 jaar geleden, groeit een boom van giften en donaties tot volle wasdom. Vervolgens wordt de bezoeker in een filmzaaltje meegenomen in een tijdreis door de geschiedenis. De lineaire weergave van die tijdreis, is de rijk geïllustreerde tijdlijn door de gangen van het gasthuis. Afsluitend zijn er een hands-on ‘Ouderdoms-experience’ voor het ervaren van ouderdom en een digitaal ‘Aging-LAB’ voor educatieve doeleinden. Opgeleverd en geopend door Prinses Máxima in augustus 2017.

COMPLOT

Kunstwerk/projectie: Rien van Esterik
Tijdreis/animatie: Gijs Leijdekkers, Hilde Buiter

© Copyright 2015 PLOT | Webdevelopment by Drexhage Media